Verwacht: Meanderende Herinneringen

fotoexpo klein bestand

De fotografen Cees de Vries, Nico Brons en Cees Wouda, fotocollectief CoCoNuts, hebben medio vorig jaar de sfeer in de voormalige ziekenhuizen Lichtenberg en Elizabeth in beeld vastgelegd. Heel veel Amersfoorters kennen de ziekenhuizen, als patiënt, als medewerker, of op bezoek en hebben er velerlei herinneringen aan. De ziekenhuizen worden binnenkort afgebroken en dan is alles weg. Met het beeld dat de fotografen hebben gemaakt blijft de herinnering levend. Beide tentoonstellingen zijn te zien tijdens Amersfoort Fotostad.

In FOTOexpo202 zijn beelden te zien van de interieurs van de ziekenhuizen, de o zo herkenbare gangen, behandel- en patiëntenkamers, kamertjes in de ‘zusterflat’. Het is er nog en het is er ook niet meer, en vooral is de schoonheid van leegte en het verlatene te ervaren.

Deze tentoonstelling is te zien van 16 september t/m 15 oktober, op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur. De titel van deze tentoonstelling is ‘Sloop in beeld’ met als ondertitel ‘Meanderende Herinneringen’.

De officiële opening Sloop in Beeld – Meanderende Herinneringen is op zondag 18 september om 15:00 uur, en Gerda Eerdmans, voorzitter van de Raad van Toezicht van Meander Medisch Centrum zal deze opening gestalte geven.

Ook te bezoeken: Meanderende Muurverhalen

Naast de tentoonstelling in FOTOexpo202 zijn er ook bijzondere beelden van de ziekenhuizen te zien in De Naaifabriek, Woestijgerweg 28 in Amersfoort. Hier zijn onder de titel ‘Meanderende Muurverhalen’ de teksten en tekeningen te zien die de medewerkers in de laatste weken voor het vertrek op de wanden hebben achtergelaten. Emotie, humor, een begin van heimwee. De kunst zit hem niet in de foto’s, de kunstenaars zijn de mensen die hun gevoelens op de wanden hebben achtergelaten. Deze tentoonstelling is te bezoeken van 10 september t/m 14 oktober en is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur. @rt De Naaifabriek: www.henklogman.nl