persbericht: Gezichten van de Stad

Gezichten van de stad

Henk van Roozendaal

De in Scherpenzeel woonachtige amateur-fotograaf Henk van Roozendaal exposeert in zijn geboorteplaats Amersfoort.  Henk is een stadsfotograaf, van graffiti spuiters tot verstilde silhouetten. Van traditioneel tot actueel er is van alles wat. Henk noemt zijn collectie een reis door een fotografisch leven.

Als jong fotograaf publiceerde Henk van Roozendaal al in het tijdschrift Foto. In een volgende publicatie werkte hij, samen met professor Schermerhorn en twee andere fotografen, aan het procédé gomdrukken. Enkele van deze gomdrukken zijn op de expositie te zien.

Henk van Roozendaal werkt voornamelijk in zwart-wit, waarbij hij de beproefde bariet techniek toepast. Een techniek die de zwarten zwarter maakt en de hoge lichten lichter.

De ruim veertig foto’s geven een overzicht van zijn werk in verschillende thema’s maar laten steeds zijn passie voor het licht zien.

Vanaf 6 januari tot 3 februari in FOTOexpo202 aan de Stadsring 202 (in de Amicitia winkelpromenade)  Open elke zaterdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur

Op 6 januari om 15.00 uur zal de alom bekende fotograaf “Wim Broekman” de expositie openen