recensie: TRANS_2.03b ::: Kees de Graaff

TRANS_2.03b ::: Kees de Graaff
TRANS_2.03b ::: Kees de Graaff

Dertig mensen hebben afgelopen woensdagavond mijn fotolezing TRANS (1.03b) gezien. En dat is veel, zeker de setting en de regio in acht genomen. Reaktie waren fijn. Verbazing, onthutste gezichten en ook vrolijke verwondering. Deze keer hadden we er een pauze ingelast. Het geheel duurde 2 uren. Eén en ander geschiede op uitnodiging van FotoGalerie 202 te Amersfoort.

Half jaar geleden is TRANS gemaakt specifiek voor een gehoor van theaterwetenschappers. Indertijd hebben ik deze theatrale performance modulair opgebouwd; Inhoudende dat ik er hoofdsukken kan uithalen en er nieuwe kan instoppen. Dat is me deze week gelukt. Het geheel is nu iets auto-biografischer geworden. Spannend voor mijzelf was om een hoofdstuk in te voegen met een selectie foto’s van bomen en de natuur. Afgelopen weken gemaakt in Den Treek. (Een landgoed met heide en veel bos) . Daar heb ik een applaus voor gekregen. Een schone ervaring, ik weet nu weer wat verlegenheid is.
“Waar doen we het allemaal voor?” verzucht ik regelmatig. Maar gezien de oprechte reaktie van die avond zal die vraag mij de komende maanden niet meer teisteren. Lief Publiek: Bedankt!!

(TRANS gaat nu via Amsterdam-Noord richting Haarlem.)

Foto uit TRANS: “We are Antonin Artaud, with my double.”