persbericht; Staalkaart 2008 :: Graag Gedaan

FOTOexpo202   “Graag Gedaan”

Op de staalkaart expositie van 2008 presenteert het FOTOexpo202 team zichzelf onder de titel Graag Gedaan.
De vrijwilligers die al ruim 6 jaar elke 5 weken een foto-expositie organiseren komen nu met hun eigen werk.
Jan Wingender, Sietse Merkens, Huub Severiens en Ton van der Pal zullen hun werk exposeren.
Alle 4 fotografen hebben een volkomen verschillende stijl van fotograferen.  Sietse Merkens heeft een aangrijpende serie van een vrouw met een plastic baby. De portretten van Ton van der Pal zijn krachtig.
Jan Wingender, meer bekend om zijn boekencollectie, laat straatfotografie zien, van verre landen.  Huub Severiens blijft sociaal geëngageerde foto’s maken, hij toont een serie portretfoto’s van de spelers van een jeugdelftal van AFC Quick..
Voorzitter Rob Goedvolk had geen recent werk maar is vertegenwoordigd met een foto van Kees de Graaff waar hij op is afgebeeld.
De aanleiding om nu eens de schijnwerper op zichzelf te richten was het stoppen van Ron de Jager met Staalkaart. Hij vond geen opvolger dus dit festival stopt na dit jaar.
De dag van de amateurkunst zou deze leemte gedeeltelijk kunnen opvullen. Dan zou de focus van de amateurkunstdag wat breder worden, wat meer op de beeldende kunst.
De professionele kunstenaars hebben dan de maandelijkse kunstkijkroute. Toch jammer van de modeshow, kunst in de containers en de andere onderdelen van staalkaart.

Ton van der Pal.