Hans Niezen, fotograaf in hart en nieren

Hans Niezen maakte zijn eerste foto’s op 8 jarige leeftijd met een Agfa Clack van zijn vader.

Hans Niezen @Frans Kanters
© Copyrights FRANS KANTERS fotografie 2000 – 2019 All rights reserved

Hij wilde op die manier zo snel mogelijk van school af, zodat hij kon werken en geld verdienen om rolletjes en een echte camera te kopen.
Hij Koos later voor een part-time opleiding aan de Sociale Academie en combineerde zijn hobby met zijn beroep als groepsleider en later jongerenwerker. Hij leerde onzekere jongeren zelfvertrouwen te krijgen en trots te zijn door ze laten fotograferen.
Met jongeren uit het kindertehuis waar hij groepsleider was en met jongeren en junks uit de Pijp maakte hij foto- en filmproducties. Hans was jarenlang verbonden als fotograaf bij een psychiatrisch ziekenhuis, waar hij onder meer de Cliëntenraad ondersteunde. Een man met een groot hart, een scherpe ruime blik, die geloofde in de kracht van verbinding en het liefst iedereen wilde laten stralen.

Jarenlang was hij actief bij het Jeugd en Vakantie Feest en mede oprichter van Traktor Toernee, mede oprichter van Foto Forum en Stadsomroep. Hij was nooit te beroerd om voor een luttel bedrag sociale projecten te fotograferen.
Hans werkte veel in opdracht voor gemeenten, onder andere Amersfoort, welzijnsinstellingen in de geestelijke gezondheidszorg. En dol op feestjes en festivals dus!

Retrospectief te zien bij De Observant vanaf 11 oktober 2022 tot ongeveer 22 november.

Meer info over exposeren?