Persbericht :: KETTING :: DEEEZ

Persbericht expositie Fotogroep deeez!

In FOTOexpo 202 in Amersfoort

Titel: KETTING

Fotogroep deeez! exposeert van 14 november tot 12 december in fotogalerie FOTOexpo 202, Stadring 202 in Amersfoort. De expositie is geopend iedere zaterdag van 13.00 tot 17.00. De toegang is gratis.

Fotogroep deeez heeft met begeleiding van Jan Kees Helms de expositie “KETTING” samengesteld. De expositie is een kettingreactie van foto’s op foto’s. Het startpunt van de serie is van een lachende vrouw uit een boek over milieuactivisme en de reacties op de foto zijn soms volgbaar en soms onbegrijpelijk. Het gaat van een somber kijkende vrouw, naar een landschap, naar een haakje aan de muur en ga zo maar verder.

Het fascinerende van de expositie is dat zowel de gekozen als de niet gekozen kettingreacties worden geëxposeerd, om zo het gehele fotografische proces van interpretaties van beeld te tonen. Met deze expositie wil de fotogroep laten zien dat er niet een vaste interpretatie van een foto bestaat en dat de werkelijkheid voor velerlei uitleg vatbaar is.

Fotogroep deeez! is een initiatief van Jan Kees Helms en bestaat uit Frank van den Hout, Hennie van Vliet, Coritha Wijnen, Jon Tasseron, Roland de Bos, Riekje Hoffman, Rogier Toes en Paul Kruyswijk. Zij maken ieder jaar een expositie aan de hand van een thema en laten zich leiden door wat zij zelf interessant en uitdagend vinden. Meer informatie over deeez! vindt u op www.fotogroepdeez.nl.

De officiële opening van de expositie is op 14 november om 15.30.

Verdere gegevens:

FOTOexpo 202
Stadring 202
3811 HS  Amersfoort

Tel. 033 4632348 (Ton van der Pal)
e-mail: 202foto@gmail.com
htpp://www.fotoexpo202.nl

Inlichtingen over deeez:  Jan Kees Helms 06-14963693  info@jankeeshelms.nl