Ton van der Pal art fotograaf bij FE202

Ton van der Pal. “Deze senior zit niet achter de geraniums. Fotografie is echt een tweede carrière voor mij,”

Ton fotografeerde als tiener al veel en bouwde zijn eigen vergrotingsapparaat uit een oud fototoestel en een lang worstblik dat hij van de slager kreeg. “Die foto’s stelden niet zo veel voor maar ik leerde wel allerlei ‘dokatrucs’.
Toen de digitale camera op de markt kwam kon ik ineens met mijn computer meer fraaie bewerkingen uitvoeren dan ik ooit met dokatrucs had bereikt.”

ton van der pal

“Deze senior zit niet achter de geraniums. Fotografie is echt een tweede carrière voor mij,” zegt Ton van der Pal, “art-fotograaf of digital artist”.
Ton ging zich specialiseren in het menselijk, meestal vrouwelijk, lichaam. Vaak waren dat naaktfoto’s.  “In het begin was het naakt erg expliciet: alle mensen op de aardbol hebben een lichaam, onzin dus om daar zo’n geheim van te maken. Ik wilde met mijn fotografie het naakt/de mens juist normaler maken.”
Die kruistocht gaf Ton tenslotte op, hij maakt nu meer poëtische foto’s, schilderijen bijna. Hij exposeert regelmatig,  onder anderen bij  Galerie Absoluut in Amersfoort. 

Expositie van de fotograaf bij ’t Nonnetje Drinken, eten en meer.

Interesse om te exposeren?

Volg je ons op FB?

Terug naar FotoExpo202 hoofdpagina.