Amersfoort World Jazz exposeert in Observant

Life optredens bij Amersfoort WorldJazz

Te zien mooie “koppen” bij Observant van life optredens van Amersfoortds Jazz festival WorldJazz . Drie fotografen met drie verschillende invalshoeken. Te zien op de binnenplaats bij Observant en vanaf 15-08-2023 in Observant, de Galerij. Leuk als je langs komt en vergeet vooral niet te kijken bij de optredens van dit festival vanaf 15 augustus 2023.

Amersfoort World Jazz exposeert in Observant

Nico Brons:
Hoe of met welke apparatuur een foto tot stand komt, is niet interessant. De kunst is de sfeer of emotie van het moment vast te pinnen in beeld.
Als gepassioneerd freelance fotograaf heb ik me gespecialiseerd in portretfotografie, interieurfotografie, festival- en concertregistraties en documentair werk. Zowel voor bedrijven, als particulier. In beelden laat ik me leiden door intuïtie en gevoel en weet spanning op te zoeken in het onderwerp dat ik vastleg. Door me te laten raken door de sfeer ben ik alert op dat ene moment. Dát kunnen vastleggen, daar gaat het om.

Amersfoort World Jazz exposeert in Observant

Peter Putters:
Luisteren naar muziek is één. Het meebeleven van die muziek is twee. Het vastleggen van de artiesten en muzikanten, de sfeer, wat er gebeurt is drie. Daarvoor leef ik me helemaal in de muziek in. Vaak luister ik van te voren naar wat ik kan verwachten. Waar ik wellicht dat mooie beeld kan vatten. Meestal ga ik er blanco in en dan treft me vaak het mooie resultaat. Heerlijk om mee te bewegen op een festival en dat beeld te zoeken waaruit het beste blijkt wat de sfeer van dat moment is. Door het enthousiasme van een band, muzikant, een solo kan ik me helemaal verliezen in de fotografie en vergeet ik soms te stoppen met fotograferen! Resultaat? Te veel foto’s. Laat mij maar los op een festival. Tijd vergeet ik en materiaal komt er genoeg!

Amersfoort World Jazz exposeert in Observant

Cees Wouda:
Ik blijf continu in beweging als ik een concert fotografeer, ik wil het van alle kanten zien om zowel recht te doen aan de artiesten en de organisatie, maar ook om een esthetisch mooi plaatje te maken. Bij dat laatste gaat het vaak over het licht, ik hou van close-ups tegen het licht van de spots in, heerlijk. Bij de artiesten zoek ik vooral de emotie, of de concentratie tijdens lastige passages. Sommige artiesten spelen daar op in, dus die krijgen dan een extra plaatje. Per concert kom ik dan met 50 a 60 beelden thuis. Vele daarvan zijn om technische reden niet bruikbaar, dus per concert hou ik er dan gemiddeld tien beelden over. Dit wordt mijn tiende jaar voor Amersfoort Jazz en is voor mij nog altijd het fijnste evenement om te fotograferen en mee te maken. Ik ben niet opgegroeid met jazz, maar ik ga er wel steeds meer van genieten en gelukkig is de Amersfoortse definitie van jazz breed genoeg, dus er is altijd wel wat voor mij bij. Vooral bands die er een show van maken, en het publiek enthousiast maken, daar hou ik van.

Word je ook lid van FotoExpo202? Doneer hier!