Fotografen in de Dop vanaf half mei van start

Fotografen in de Dop start medio mei met het programma voor de basisscholen.

FotoExpo202 heeft Fotografen in de Dop geadopteerd en zal met dit project medio mei starten.

Het is een project voor kinderen in de groepen 7 & 8 van basisscholen. Hiermee geven een aantal fotografen uit Amersfoort en omgeving lessen op basisscholen in fotografie. De intentie is om kinderen te laten leren kijken. Leren te begrijpen dat er, naast het klakkeloos fotograferen van onderwerpen, elkaar of zichzelf, ook de mogelijkheid is om dit bewust te doen en zodoende ook een “echte” foto te maken.

Fotografen in de Dop

Een foto die een herinnering vastlegt en niet zomaar een moment wat een dag later weer is vergeten.
De kern van het project is het stimuleren van fotografie doormiddel van lessen in kijken en zien. Daarnaast het inzicht te geven dat een foto niet alleen een technisch begrip is maar ook visueel iets te melden heeft. Door het exposeren van de foto’s maken we de verbinding van fotografie met en als kunst.

Fotografen in de Dop
Fotografen in de Dop | Standpunt | Thomas | School op de Berg

In  2016 gestart als initiatief vanuit de biënnale Fotostad033. In 2018 is het project vanuit Fotostad033 nogmaals opgepakt. Het bleek weer een succes, ondanks de (te) korte tijd voor een goeie organisatie. Scholen en kinderen zijn enthousiast en willen meer! FotoExpo202 heeft in overleg met 033Fotostad het project geadopteerd in 2019 om zodoende de jaarlijkse continuïteit ervan te kunnen borgen.

Uitvoering
Medio mei 2019 starten de eerste lessen in groep 7. Aan het begin van het nieuwe lesjaar, oktober, november en december, als de leerlingen in groep 8 zitten wordt ter afsluiting van het project een tentoonstelling georganiseerd.
Eerst in de Bibliotheek en daarna wisselend tussen alle deelnemende scholen. Iedere leerling kan minstens 1 foto geëxposeerd terug zien.
De lessen die worden gebruikt zijn door Jos Ruijssenaars ontwikkeld tijdens de eerste uitvoering in 2016.

Fotografen in de Dop

Fotografen in de Dop wordt mede mogelijk gemaakt door:
Scholen in de Kunst , Gemeente Amersfoort, VSB Fonds, KFHeinfonds en Prins Bernhard Cultuurfonds. Onze dank hier voor is groot!

De volgende scholen doen mee:

  • School op de Berg met 2 groepen;
  • De Brede Hei;
  • Johannes Calvijnschool;
  • De Windroos;
  • De Tafelronde;

Volg ons op FaceBook!

Meer informatie?