Bouwkundig Fotograaf | Fred Oosterhuis

Bouwkundig Fotograaf Fred Oosterhuis met eigen, vrij werk te zien bij FotoExpo202.

Fred Oosterhuis is op 18 februari 1954 in Groningen geboren. Hij fotografeert al sinds zijn middelbare schooltijd. Eigenlijk jaren daar voor ook al, met een Agfa Click, een toy-camera uit de jaren 50 van de vorige eeuw. Fotograferen was en is nog steeds zijn passie. Fred heeft bouwkunde gestudeerd aan de HTS in Groningen, waar hij in 1978 is afgestudeerd. Gedurende 30 jaar heeft Fred ervaring opgedaan in het bouwproces. In 2012 heeft Fred zijn passie voor fotografie en zijn jarenlange ervaring in de bouw samengebracht in zijn bedrijf als bouwkundig fotograaf. Fred Oosterhuis Photography.

bouwkundig fotograaf

Bouwschappen en bouwradio’s.
Wat zijn bouwschappen eigenlijk? Bouwschappen zijn landschappen, maar dan op bouwplaatsen. Bouwschappen dus. Naast professioneel werk maakt Fred óók vrij werk. Dat is soms glasloze fotografie, pinholefotografie, maar ook foto’s van bouwschappen en van bouwradio’s. Voor zijn bedrijf komt Fred regelmatig in bouwschappen en ziet daar dan heel vaak ook bouwradio’s. Deze legt hij dan vast. Soms alleen details, soms het totaalbeeld. Bij de bouwschappen van Fred treedt het fotografische beeld vaak buiten het kader van de foto en wordt dan verrassend heel even fysieke werkelijkheid.
Edward Hopper: Fred heeft ook een serie foto’s gemaakt waarbij hij zich door het werk van de Amerikaanse schilder Edward Hopper heeft laten inspireren. De foto van de voormalige officiersschool van de van Heutszkazerne in Kampen is daar een voorbeeld van. Hier staan drie mensen niet als persoon maar als een soort schaakstuk in een verder lege ruimte.
De expositie van Fred Oosterhuis bij FotoExpo202 is te zien tijdens de openingstijden van ’t Nonnetje Drinken,eten en meer vanaf 6 maart tot medio mei.

Volg je onze FB pagina al?

Ben je al lid van FotoExpo202?