Culinaire Fotografie | lezing door Ester Overmars

Culinaire fotografie staat centraal bij de lezing van Ester Overmars op dinsdag 5 maart.

Dinsdag avond 5 maart vanaf 20:00 uur in ’t Nonnetje drinken, eten en meer| Lezing culinaire fotografie.
Ester Overmars (fotograaf) en Hester Oppedijk van Veen (foodstyliste) werken alweer 5 jaar op regelmatige basis samen.
Zij maken in opdracht de meest oogstrelende, aantrekkelijke beelden op het gebied van “food”. Beelden waar het water je van in de mond loopt.
Hester is food- en propstyliste. Naast het stylen van gerechten voor fotografie, schrijft zij recepten en bedenkt zij nieuwe creaties voor verschillende opdrachtgevers. Hester heeft een aantal jaren in Israël gewoond en daar veel geleerd op het gebied van kruiden, bereidingswijzen etc. De smaken van de keuken uit het Midden Oosten zijn bijzonder en zijn kleine smaakexplosies door de combinaties van ingrediënten. 

culinaire fotografie


Als food en propstyliste heeft zij aan vele kookboeken meegewerkt en is nu bezig met haar eigen kookboek met als thema “Midden Oosten”. Ze  is hard aan het werk om het boek dit voorjaar in nog in de winkel te hebben liggen. Het wordt een prachtig boek met mooie fotografie, verhalen, gedichten en uiteraard tongstrelende recepten.”
Voor dit kookboek zijn Ester en Hester samen een week naar Tel Aviv afgereisd om daar, naast heel veel lekkere dingen te proeven en inspiratie op te doen, ook mooie sfeerbeelden  te maken  voor het kookboek. Een foodtour, een bezoek aan een traditionele bakkerij, het proeven van de traditionele gerechten aan de ene kant en de moderne haute cuisine aan de andere kant. En natuurlijk de eindeloze markten/bazaars met de olijven, kruiden en specerijen in alle kleuren.
Een walhalla voor iedereen die van lekker eten houdt.

Ester is sinds 5 jaar zelfstandig fotograaf. Haar opdrachten komen voor een groot deel uit de food-gerelateerde branche. Producten en gerechten op hun mooist laten uitkomen, er een mooie sfeer omheen bouwen. Dat doet zij voor restaurants, cateraars, thuisbezorgdiensten etc.
Ester: ‘Als ondernemer is het belangrijk dat je kunt laten zien welk product je aanbiedt. Zo trigger je jouw potentiële gasten nog meer om voor jouw dienst/product te kiezen in deze volle markt.’ Ester maakt prachtige beelden die de ondernemer kan gebruiken voor website, sociale media etc.

Momenteel exposeren Ester en Hester met een collectie foto’s die een indruk geven van het kookboek: zowel fotografie van gerechten die in het boek komen als een reeks foto’s uit Tel Aviv.

culinaire fotografie
Ester en Hester

Tot 5 maart is de expositie nog te zien met als afsluiting een lezing en presentatie.

‘t Nonnetje, Groenmarkt 3-5, Amersfoort.

Inschrijven voor deze avond met Ester Overmars!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
RSS
Facebook
Instagram