Expositie van Ester Overmars in Nonnetje Drinken, eten en meer

Expositie van Ester Overmars in ’t Nonnetje drinken , eten en meer luidt het nieuwe tijdperk in van FotoExpo202!

Het is zover. FotoExpo202 kan de eerste nieuwe expositie op de nieuwe locatie verwelkomen. Een expositie over Food! Mooi in de maanden december en januari.

Ester Overmars (fotograaf) en Hester Oppedijk van Veen (foodstyliste) werken alweer 5 jaar op regelmatige basis samen. Zij maken in opdracht de meest oogstrelende, aantrekkelijke beelden op het gebied van “food”. Beelden waar het water je van in de mond loopt.

Hester is food- en propstyliste. Naast het stylen van gerechten voor fotografie, schrijft zij recepten en bedenkt zij nieuwe creaties voor verschillende opdrachtgevers. Hester heeft een aantal jaren in Israël gewoond en daar veel geleerd op het gebied van kruiden, bereidingswijzen etc. De smaken van de keuken uit het Midden Oosten zijn bijzonder en zijn kleine smaakexplosies door de combinaties van ingrediënten.
Als food en propstyliste heeft zij aan vele kookboeken meegewerkt en is nu bezig met haar eigen kookboek met als thema “Midden Oosten” en is hard aan het werk om het boek dit voorjaar in de winkel te hebben liggen. Het wordt een prachtig boek met mooie fotografie, verhalen, gedichten en uiteraard tongstrelende heerlijke recepten.”

Voor dit kookboek zijn Hester en Ester samen een week naar Tel Aviv afgereisd om daar, naast heel veel lekkere dingen proeven en inspiratie opdoen, ook mooie sfeerbeelden te schieten voor het kookboek. Een foodtour, een bezoek aan een traditionele bakkerij, het proeven van de traditionele gerechten aan de ene kant en de moderne haute cuisine aan de andere kant. En natuurlijk de eindeloze markten/bazaars met de olijven, kruiden en specerijen in alle kleuren. Een walhalla voor iedereen die van lekker eten houdt.

Ester is sinds 5 jaar zelfstandig fotograaf. Haar opdrachten komen voor een groot deel uit de food-gerelateerde branche. Producten en gerechten op hun mooist laten uitkomen, er een mooie sfeer omheen bouwen. Dat doet zij voor restaurants, cateraars, thuisbezorgdiensten etc. Ester: ‘Als ondernemer is het belangrijk dat je kunt laten zien welk product je aanbiedt. Zo trigger je jouw potentiële gasten nog meer om voor jouw dienst/product te kiezen in deze volle markt.’ Ester maakt prachtige beelden die de ondernemer kan gebruiken voor website, sociale media etc.

Momenteel exposeren Ester en Hester met een collectie foto’s die een indruk geven van het kookboek; zowel fotografie van gerechten die in het boek komen als een reeks foto’s uit Tel Aviv.

Deze expositie is vanaf 23 november te bezichtigen bij Café ’t Nonnetje drinken, eten en meer, Groenmarkt 3-5, Amersfoort. De expositie hangt tot eind januari, dus neem snel een kijkje en laat je meevoeren naar de wereld van smaak en beeld van het magische Midden Oosten.
Voor openingstijden zie de website van ’t Nonnetje drinken, eten en meer.

volg onze FB pagina!

Wil je ook exposeren in onze nieuwe expositie ruimte? Binnenkort meer informatie.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
RSS
Facebook
Instagram